LONDEN - Een terugkeer naar Ajax is voor Dennis Bergkamp uitgesloten; het wordt nog een jaar Arsenal of helemaal niets meer. Dat zei de bijna 36-jarige aanvaller op de website van Arsenal. "Ik vind voetbal nog veel te leuk om te stoppen. Dat is de hoofdreden om nog door te willen gaan bij Arsenal."

De spits verruilde Ajax twaalf jaar geleden voor Internazionale, dat hij in 1995 vervolgens weer verliet voor Arsenal. "Ik wil nu niet meer naar een andere club", zei Bergkamp. "Het is Arsenal of niets meer. Sinds ik Ajax heb verlaten, is daar veel veranderd. De meeste mensen van toen zijn vertrokken, er zijn nogal wat nieuwe gezichten. Op mijn leeftijd zou het bovendien moeilijk zijn terug te gaan naar een competitie van lager niveau. Zeker nu ik nog de mogelijkheid heb om op het hoogste niveau te voetballen."

Bescheiden rol

Trainer Arsène Wenger gaf onlangs aan Bergkamp best nog een jaar in zijn selectie te willen hebben, mits de Nederlander akkoord gaat met een wat bescheidener rol. Wenger zal minder vaak een beroep op hem doen, zo liet de coach doorschemeren. "De trainer heeft gezegd dat we in de komende weken gaan praten", aldus Bergkamp.

Prijzen winnen

De aanvaller wil van Wenger horen welk team hij voor komend seizoen voor ogen heeft. "Wordt dat een veel jongere ploeg? Dat wil ik graag weten. Niet dat ik over drie of vier jaar nog deel uitmaak van het team, maar voor volgend seizoen moet Arsenal wel een selectie hebben om prijzen mee te winnen."

Fysiek

Bergkamp voelt zich fysiek in elk geval nog prima. "Ik heb dit seizoen in 34 wedstrijden meegedaan, dat is op dit niveau heel goed voor iemand van mijn leeftijd. Daar ben ik blij mee en ik heb het vertrouwen dat ik dit ook volgend seizoen nog kan brengen."