EINDHOVEN - PSV strijdt woensdagavond tegen AC Milan voor het bijna onmogelijke. Gehinderd door de nederlaag in de eerste ontmoeting (2-0) moet de landskampioen de jacht op een ticket voor de finale van de Champions League in Istanbul tot een goede einde zien te brengen.

Bekijk video:
Modem/ Breedband

Realisme en hoop vechten in de aanloop van de tweede wedstrijd tegen de sterke Italianen om voorrang bij trainers, spelers en supporters van PSV. Tijdens de laatste training voor het duel met AC Milan lazen de spelers van de Eindhovense club een smeekbede van de eigen aanhang. "Presteer het onmogelijke", luidde de tekst op een groot spandoek achter het doel.

Eendrachtig beloven ze bij PSV alles op alles te zullen zetten om de hartenwens van iedereen bij de club te realiseren. Realistisch als ze zijn beseffen ze ook bij de kersverse landskampioen dat AC Milan zich normaal gesproken niet meer laat verrassen.

Vier uitstekende spitsen

De club incasseert namelijk zelden een tegentreffer. Dida wacht al zeven duels in de Champions League op een tegentreffer. In 34 competitieduels is de Braziliaan slechts 21 keer gepasseerd. Daarbij beschikt de club met Sjevtsjenko, Crespo, Tomasson en Inzaghi over vier uitstekende spitsen. Bij een doelpunt van Italiaanse makelij wordt PSV voor eigen publiek zelfs gedwongen niet twee maar vier keer te scoren.

Flesje wijn

Veelzeggend was misschien het antwoord van trainer Hiddink op een vraag van een Italiaanse journaliste. "Durft u geld op een goed resultaat voor PSV te zetten", vroeg ze. De oefenmeester probeerde de vraag vergeefs te ontwijken. "Geen geld, laten we het op een flesje Italiaanse wijn houden", antwoordde Hiddink.

De coach benadrukte even later dat het een misverstand is dat PSV zich al bij de uitschakeling heeft neergelegd. "Natuurlijk wordt het moeilijk, maar bij de spelers leeft echt wel het besef dat het nog niet is gedaan. Alles is mogelijk, zeker wanneer we met 1-0 de leiding nemen. Dan is de wedstrijd helemaal open."

Dodelijk

Met Lucius voor de geschorste Ooijer moet PSV allereerst voorkomen dat het niet al in een heel vroeg stadium een verloren strijdt vecht. "Een snelle tegengoal is dodelijk", beseft Hiddink. AC Milan speelt zondag de enorme belangrijke wedstrijd tegen Juventus. Die willen wel snel scoren tegen ons. We moeten dus niet blind aanvallen. Dat kan altijd nog."

De vleugelverdedigers Lucius en Lee zullen afwisselend doorschuiven naar het middenveld. Vennegoor of Hesselink moet met de centrale verdedigers Stam en Nesta duelleren. De laatstgenoemde keert terug van een schorsing. "Jan moet met heel veel strijd onze ploeg nog meer karakter geven", aldus Hiddink die niet zoals in de uitwedstrijd tegen AC Milan een beroep op de geblesseerde Beasley kan doen.

Paniek

"We moeten ze achterin weer pijn proberen te doen. We moeten hopen dat ze toch van ons in paniek raken. Als dat allemaal lukt, dan is er misschien toch nog iets heel moois mogelijk. Daar gaan we alles en echt alles aan doen. Dat kan ik wel beloven."