AMSTERDAM - Nigel de Jong kan deze zomer naar Manchester United. Volgens AD Sportwereld heeft de Engelse topclub zich bij Ajax gemeld voor de veelzijdige middenvelder, die een overgang naar United wel ziet zitten. Ajax wil hem echter niet laten gaan. De Jong staat, net als Hatem Trabelsi en Rafael van der Vaart, ook in de belangstelling van PSV.

"We laten hem niet gaan", zegt directeur Arie van Eijden over De Jong. "Nigel heeft nog een contract tot 2006 en in de visie van Danny Blind is hij een zeer belangrijke speler voor Ajax. Daarom hangen we ook geen prijskaartje om zijn nek. Wij willen hem houden, simpel."

Scouts van Manchester volgden De Jong de laatste maanden intensief. De Oranje-international speelt onder Blind weer op zijn geliefde plek op het middenveld, terwijl hij onder het bewind van oud-trainer Ronald Koeman geen vaste plaats in het elftal had.

Trabelsi

Ajax kan een eventuele transfer van Hatem Trabelsi naar PSV niet tegenhouden. De Tunesier heeft een gelimiteerde transfersom in zijn tot 2006 lopende contract en wanneer de Eindhovenaren dat bedrag betalen, heeft Ajax geen zeggenschap meer over hem.

Volgens Voetbal International heeft PSV de rechtsback al een aanbieding gedaan, maar moeten de Brabanders concurreren met diverse Europese topclubs.