AMSTERDAM - Chelsea-coach José Mourinho maakt zich zorgen over de inzetbaarheid van Arjen Robben tegen Liverpool in de UEFA Champions League. "Hij komt altijd in mijn eerste plannen voor, maar soms is iets onmogelijk", aldus Mourinho. De Portugees blijft niettemin hopen: "Hij is bereid een klein risico te nemen of niet op de top van zijn kunnen te spelen."

Robben liep op 26 maart in het WK-kwalificatieduel van het Nederlands Elftal met Roemenië (0-2) een enkelblessure op. Hij maakte op 23 april tegen Fulham (3-1) zijn rentree, maar de linksbuiten erkende dat zijn rentree wellicht te vroeg kwam. Hij ontbrak afgelopen zaterdag in de selectie voor de kampioenswedstrijd tegen Bolton Wanderers. "Het is heel moeilijk voor hem", aldus Mourinho. "Hij wil spelen en het team helpen in deze belangrijke periode. Hij is erg belangrijk geweest dit seizoen, maar nu op de beslissende momenten kan hij niet meedoen.

Hij speelde niet in de finale van de Carling Cup, hij was er niet tegen Bolton en, hoewel we dat nog niet weten, morgen kan hij misschien ook niet spelen." Naast de inzetbaarheid van Robben is ook het meespelen van Damien Duff vanwege een hamstringblessure twijfelachtig.