EINDHOVEN - Trainer Guus Hiddink van PSV kan woensdagavond tijdens de return in de halve finale van de Champions League tegen AC Milan niet over DaMarcus Beasley beschikken. De Amerikaan heeft een scheurtje in zijn band bij de linkerknie en is drie tot vijf weken uitgeschakeld.

Beasley raakte vrijdagavond in de slotfase van de uitwedstrijd bij FC Twente tijdens een duel met verdediger Majstorovic geblesseerd. Mogelijk komt hij dit seizoen helemaal niet meer in actie. PSV speelt op 29 mei in De Kuip in Rotterdam de bekerfinale tegen Willem II.

Aanslag

"Ik heb de tv-beelden teruggezien en ik vind die overtreding echt een aanslag", zei Hiddink. "Ik vind 't prima als er stevig wordt gevoetbald, maar dit is echt een smerige overtreding. Oncollegiaal."

De blessure van Beasley is niet de enige tegenvaller voor PSV. Trainer Hiddink kan tegen AC Milan ook al geen beroep doen op de geschorste André Ooijer. Park, Farfan en Bouma zijn nog steeds geblesseerd. De medische staf van de Eindhovense club stelt alles in het werk om dit drietal speelklaar te krijgen voor het duel met AC Milan. Zo wordt Bouma in Amsterdam intensief behandeld aan zijn rugblessure.

PSV verloor de eerste wedstrijd tegen de koploper van de Italiaanse Serie A met 2-0.