ALKMAAR - Jan Kromkamp heeft zijn zinnen gezet op het duel tegen Sporting Lissabon. AZ speelt donderdag in Alkmaar het beslissende duel tegen de Portugezen om een plaats in de finale van de UEFA Cup en moet een achterstand van 1-2 goedmaken.

Kromkamp raakte op 10 april aan de enkel geblesseerd in het competitieduel met Ajax. Pas later bleek het om een serieuze enkelblessure te gaan. Voor de camera van RTV Noord-Holland verklaarde de verdediger echter weer pijnvrij te zijn en te willen spelen.

Geen pijn

"Ik heb zaterdag hard gelopen en sprintjes getrokken. Ik had geen pijn en wil donderdag heel graag spelen", zei de international zondagavond in Noord-Holland Sport. Kromkamp heeft hierover nog niet gesproken met de medische staf en trainer Co Adriaanse.

Woordvoerder Willem Zeijlmans van de club was zondagavond resoluut. "De kans dat Jan donderdag tegen Sporting speelt is 0 procent." De medische staf van AZ besloot vorige week al dat Kromkamp dit seizoen niet meer in actie zou komen in afwachting van een operatie.

De technische staf van de Alkmaarders nam dat advies over. "De medische en technische staf zijn geenszins van plan daarop terug te komen. Hoe spijtig wij dat ook vinden voor de speler in kwestie."

Winst Sporting

Tegenstander in de halve finale van de UEFA-beker Sporting Lissabon, won zondagavond voor de competitie bij Braga. Het werd 3-0. Pinilla nam na rust alle treffers voor zijn rekening. Benfica is koploper in de Portugese competitie met drie punten voorsprong op Sporting.

Pinilla bezorgde zijn ploeg vorige week als invaller de zege tegen AZ (2-1) met een geweldige uithaal. Donderdag is in de Alkmaarderhout de tweede wedstrijd.