AMSTERDAM - AZ heeft zich zondagmiddag dankzij een overwinning van 2-1 op FC Groningen voor het tweede jaar op rij geplaatst voor Europees voetbal. De Alkmaarders hebben nu 64 punten en zijn daarmee definitief niet meer te achterhalen voor de achtervolgers in de race om een Europees ticket.

De zege op FC Groningen was voor AZ de eerste winst in de competitie na vijf wedstrijden zonder zege. In de eerste helft scoorde Lindenbergh 1-0, na de pauze verdubbelde invaller Ramzi de score: 2-0. In de slotfase maakte Nevland namens Groningen 2-1.

Willem II klopt ADO Den Haag

Willem II heeft ondanks het gemis van een zevental basisspelers met 1-0 gewonnen van ADO Den Haag. Reuser maakte al na 20 minuten het verschil. De Haagse doelman De Vries werd in de eerste helft met een nekblessure na een botsing met de paal ter observatie naar het ziekenhuis overgebracht.

NAC Breda maakt zorgen FC Den Bosch groter

Na vijf nederlagen en een gelijkspel heeft NAC eindelijk weer eens gewonnen. De ploeg van trainer Lokhoff versloeg FC Den Bosch met 2-0. De treffers waren van Boussaboun en Colin. Door de nederlaag heeft FC Den Bosch als nummer achttien van de eredivisie nu drie punten minder dan De Graafschap, dat een plaats boven de Brabanders staat.

De Graafschap pakt kostbaar punt

De Graafschap heeft een kostbaar punt gepakt in de strijd tegen rechtstreekse degradatie. Het thuisduel tegen FC Utrecht eindigde zondag in 0-0. De Doetinchemmers hebben nu drie punten meer dan hekkensluiter FC Den Bosch.