LONDEN - Jennifer Capriati verzet zich tegen antidopingcontroles buiten de competities. De Amerikaanse tennisster, derde van de wereldranglijst, zei invallen in de privédomeinen te verwachten als de leiders in de tenniswereld het akkoord ondertekenen met het wereldantidopingagentschap WADA.
Jennifer Capriati

In het tennis worden nog geen out-of-competition-tests gehouden. Deze zijn niet ver meer weg als de tennisfederatie ITF zich convenieert aan het WADA, om tennis een olympische sport te laten blijven.

Overval

Capriati: "Zo'n controle zal een overval zijn. Deze plannen zijn wel iets om over na te denken. Persoonlijk denk ik dat niemand het recht heeft te onderzoeken wat er in je lichaam gaande is en al helemaal niet als je thuis zit niets te doen."

De 26-jarige Capriati die in het midden van de negentiger jaren wegens softdrugs in aanraking kwam met justitie, sprak na afloop van haar overwinning op de Griekse Eleni Daniilidou op Wimbledon. Zo haalde daarmee de kwartfinale. Zij vindt de testen onnodig. "Ik heb nooit iets vernomen van zorgen over het gebruik van steroïden in het vrouwentennis en ik zie dan ook niet wat het punt is."

De ITF kondigde deze week op Wimbledon aan dat de antidopingcontroles aanzienlijk worden verscherpt. Niet alleen met out-of-competition maar ook met nieuwe testmethoden voor de opsporing van epo en andere moderne doping door middel van bloed- en urinemonsters.