Kickbokser Robin van Roosmalen heeft in de nacht van zaterdag op zondag zijn wereldtitel in het vedergewicht (tot 57 kilogram) met succes verdedigd. Bij het Glory-event in Los Angeles werd de Brabander na vijf rondes, ten koste van de Amerikaan Kevin VanNostrand, unaniem tot winnaar uitgeroepen.

De 28-jarige Van Roosmalen kwam alleen tijdens de eerste ronde in de problemen. De Nederlander had moeite met het hoge tempo van zijn tegenstander en moest een aantal flinke klappen incasseren. 

In de tweede ronde sloeg de vermoeidheid toe bij VanNostrand, die zijn hoge slagtempo niet kon vasthouden. Van Roosmalen draaide de partij om en liet zijn tegenstander uit New York er niet meer aan te pas komen.

Van Roosmalen werd na vijf rondes unaniem als winnaar uitgeroepen. Het was zijn zestiende overwinning in de Glory-ring.

Dominant

"Ik heb het de eerste ronde rustig aan gedaan, want we wisten dat hij er meteen vol voor zou gaan", zei Van Roosmalen na afloop. "Ik heb hem zijn ding laten doen en vanaf de derde ronde was ik volledig dominant."

De Brabander was niet al te erg onder de indruk van VanNostrand. "Hij doet veel domme dingen in de ring, die er flashy uitzien. Maar ik hou het basic. Dat is veel efficiënter."

Van Roosmalen vindt dat hij zich met recht de beste kickbokser in zijn klasse mag noemen. "Ik ben de koning in deze divisie. Je gaat niet naar de Olympische Spelen voor zilver. Ik kwam hier voor goud en ik heb bewezen de beste te zijn."

Vedergewicht

'Pokerface' werd vorig jaar in Amsterdam voor het eerst kampioen in het vedergewicht. Daarvoor behaalde hij wereldtitels in het lichtgewicht (tot 61 kilogram). 

Hij stapte over naar een andere klasse omdat hij bij het lichtgewicht bijna alle tegenstanders al eens had verslagen.

Van Roosmalen wil daarom bij zijn volgende titelgevecht iemand treffen, tegen wie hij nog niet eerder heeft gevochten. "Zou hou ik het voor mezelf interessant. Ik sta overal voor open."