LONDEN (ANP) - Richard Krajicek beleeft weer een memorabele partij op Wimbledon. Zijn wedstrijd tegen de Australiër Mark Philippoussis moest dinsdagavond wegens de regen bij een stand van 6-7 7-6 6-7 -6 worden onderbroken. De wedstrijd die eigenlijk maandagmiddag had moeten beginnen, zal woensdag worden hervat.

Krajicek had zich maandag al opgeladen voor zijn zesde confrontatie met Philippoussis. Na uren wachten werd de wedstrijd wegens de vele onderbrekingen op de eerste slechte dag van de 116e editie van Wimbledon verschoven naar dinsdag. De donkere wolken boven Londen zorgden echter opnieuw voor oponthoud. Een uur later dan gepland, konden de Australiër en de Nederlander dan toch aan de strijd om een plaats in de kwartfinales beginnen.

Servicekanonnen

Het duel tussen de twee servicekanonnen draaide zoals verwacht volledig om de opslag. In de eerste set stonden de twee geen breekpunten toe, maar in de tiebreak was Philippoussis met 7-2 oppermachtig. In het begin van het tweede bedrijf moest Krajicek toch zijn service inleveren. Hij vroeg daarna direct een blessurebehandeling aan zijn dijbeen aan. In zijn eerdere partijen vroeg hij ook al medische assistentie voor de schouder en tenen.

Blessureleed

Zowel Krajicek als Phillippousis ontbraken vorig jaar in Londen wegens blessures aan respectievelijk elleboog en knie. Krajicek speelt tegen 'de Scud' pas zijn vijfde wedstrijd na een afwezigheid van twintig maanden. Philippoussis was in 2001 een half jaar uit de roulatie.

Derde set

Na een kort verblijf in de kleedkamer kwam de Nederlander sterk terug. Hij brak Philippoussis op 5-5 en won de tiebreak met 7-4. Na vier games in de derde set zorgde de regen opnieuw voor oponthoud. Na een half uurtje keerden spelers terug, maar bij het inslaan ging het weer mis. Pas na vijf kwartier kon de wedstrijd worden hervat. Krajicek kreeg in totaal vier breekpunten, maar de set draaide wederom uit op een tiebreak. Philippoussis was met 7-2 te sterk.

'Kraai' houdt stand

In het vierde bedrijf wankelde Krajicek op 5-5. De Australiër had twee kansen om de opslag te breken, maar de 'Kraai' hield stand en besliste de game met een ace. Vlak voordat de regendruppels opnieuw uit de hemel kwamen vallen, sleepte Krajicek er in de tiebreak met 7-5 nog een vijfde set uit.

Weersvoorspellingen

Gezien de ongunstige weersvoorspellingen besloot hoofdscheidsrechter Alan Mills het restant van de wedstrijd te verschuiven naar woensdag. Na een vertraging van twee dagen zullen Krajicek en Philippoussis dan proberen hun partij af te maken. De tegenstander in de kwartfinale is wel al bekend.

Andere wedstrijden

De Brit Greg Rusedski en de Belg Xavier Malisse wisten hun maandag afgebroken wedstrijd wel uit te spelen. Malisse won met 3-6 6-3 3-6 6-3 6-4. Woensdag staat ook de kwartfinale van Sjeng Schalken gepland. De Limburger staat dan tegenover de nummer één van de wereld, de Australiër Lleyton Hewitt.