MILAAN - De kassa rinkelt voor Ronaldo. De Italiaanse krant Gazetto dello Sport heeft berekend dat het jaarinkomen van de Braziliaanse topschutter stijgt naar ruim 12 miljoen euro. Per dag verdient Ronaldo ruim 32.800 euro.
Ronaldo

Voorzitter Massimo Moratti kondigde dinsdag aan dat Internazionale het salaris van zijn sterspeler verhoogt van 4 miljoen naar 6,2 miljoen euro per jaar. Bovendien wordt zijn contract verlengd met één jaar tot 2007.

Een bonus van 10 procent komt daarbovenop als Inter het komende seizoen de titel pakt in de Serie A. Eenzelfde percentage kan de topscorer van het afgelopen wereldkampioenschap voetbal in Zuid-Korea en Japan bijtekenen als de club wint in de Champions League.

En dan zijn daar nog zijn inkomsten uit sponsorovereenkomsten. Bandenfabrikant Pirelli vergoedt de commerciële diensten van Ronaldo met 3 miljoen euro per jaar, een verdubbeling van het oude contract. Sportkledinggigant Nike gooit er ook meer dan het dubbele tegenaan en mag Ronaldo exploiteren tegen een vergoeding van 3,5 miljoen euro per jaar.