LONDEN - Het jeugdige Nederlandse voetbaltalent Quincy Owusu-Abeyie van Arsenal is dinsdag op borgtocht vrijgelaten. De 19-jarige aanvaller was maandag gearresteerd, omdat hij volgens de politie van Londen betrokken was bij een vechtpartij zondagnacht voor de deuren van Cafe Royal in hartje Londen.

Het opstootje had plaats na afloop van het voetbalgala, waar de Engelse profs de Spelers van het Jaar kozen. Owusu-Abeyie zou een van de vier mannen zijn geweest die het met elkaar aan de stok kregen. Een man raakte gewond aan het hoofd en moest naar een ziekenhuis voor behandeling. De andere twee betrokkenen werden ook aangehouden. "De drie mannen zijn vrijgelaten, maar hun betrokkenheid wordt verder onderzocht", zei een woordvoerder van de politie. Arsenal weigerde commentaar te geven.

Owusu debuteerde in oktober 2004 in het eerste van Arsenal. Daarvoor speelde hij bij de jeugd van Ajax. Hij behoort tot de jeugdselectie van het Nederlands elftal dat komende zomer in eigen land het WK onder twintig jaar afwerkt.