MILAAN - Met waarschijnlijk twee beweeglijke spitsen en een versterkt middenveld wil PSV dinsdagavond in een met ruim tachtigduizend toeschouwers uitverkocht San Siro voor de zoveelste keer dit seizoen een grens overschrijden. Beducht voor de kracht van AC Milan zal de Eindhovense club tijdens twee duels met de Italiaanse favoriet alles in het werk stellen om nu ook tot de finale in Istanbul te reiken.

Bekijk video: Modem/ Breedband

Zichtbaar vervuld van trots over de onverwacht goede prestaties van zijn ploeg beloofde trainer Hiddink maandagavond aan de massaal aanwezige Europese sportpers een strijdbaar PSV. De oefenmeester genoot van de aanwezigheid van tientallen cameraploegen. Hij prees AC Milan maar straalde eveneens zelfvertrouwen uit. Hij predikte zelfs een beetje optimisme.

Moeilijk

"Het wordt moeilijk, heel moeilijk zelfs. Maar we willen opnieuw alles en iedereen versteld doen staan. Bijna niemand verwacht PSV in de finale. Het is aan ons om iedereen weer te verrassen. We zijn heel blij dat we de halve finale mogen spelen. Maar we willen nu ook naar de eindstrijd. Echt waar, we gaan er alles en alles aan doen."

Hiddink verwacht dat de strijd over twee duels op het middenveld wordt beslist. Anders dan tijdens eerdere Europese ontmoetingen kiest de ervaren oefenmeester tegen AC Milan waarschijnlijk voor een versterkt middenveld. Hij wil zo voorkomen dat gevaarlijke aanvallers als Sjevtsjenko en Crespo al te vaak goed worden aangespeeld.

De van een blessure herstelde Vennegoor of Hesselink zal vermoedelijk evenals centrumspits Sibon vanaf de bank moeten toekijken hoe Farfan en Beasley het beweeglijke spitsenkoppel van de Eindhovense club vormen. Van Bommel, Vogel en Cocu krijgen op het middenveld waarschijnlijk hulp van Park. De Koreaan moet de spelopbouw van de tegenstander zoveel mogelijk verstoren en indien mogelijk Beasley en Farfan voorin assisteren.

Begrafenis

De laatstgenoemde Peruviaan werd in de aanloop van het duel in San Siro onaangenaam verrast door de dood van zijn oma. Farfan mist de begrafenis maar speelt de halve finale tegen AC Milan. De vrouw van ploeggenoot Lee beviel zondag in Zuid-Korea van een dochter. De verdediger heeft inmiddels op internet een foto van zijn baby gezien. Ook hij wil de eerste ontmoeting met AC Milan echter niet missen.

"De wil om te winnen is enorm aanwezig", aldus Hiddink. "Ik weet echt niet of dat genoeg is. AC Milan geeft nauwelijks een kans weg en is in staat om een duel met slechts één doelkans te beslissen. De ploeg bestaat niet alleen uit hele goede spelers. Ze hebben allemaal nog heel veel ervaring ook. Zij zijn de favoriet, dat is duidelijk. We gaan ze het toch zo moeilijk mogelijk maken. Pas na twee duels weten we waar dat toe heeft geleid. Ik hoop tot een ticket voor Istanbul."

Vermoedelijk opstelling PSV:

Gomes; Ooijer, Alex, Bouma en Lee; Van Bommel, Vogel, Park en Cocu; Farfan en Beasley.