BRACKLEY - De spannende Grand Prix van San Marino dreigt een minder aangenaam vervolg te krijgen voor het Britse BAR-team. Deze ochtend liep in de thuisbasis van British American Racing een fax binnen waarin de FIA meldde verzet aan te tekenen tegen de derde plaats van Jenson Button. Diens wagen zou na de race te licht bevonden zijn.

“Niet waar”, beweren ze nu bij BAR. Meer nog, volgens het Britse team hebben de controleurs van de FIA in Imola geen inbreuken tegen het technische reglement vastgesteld. Het team werd na een eerste controle inderdaad verzocht om de resterende benzine uit de tank te halen en toen zat de BAR007 onder het minimumgewicht. De ingenieurs van het team toonden de stewards echter data die bewezen dat de wagen op elk moment aan de regels beantwoordde.

De top van de internationale automobielfederatie FIA twijfelt echter aan deze data en dreigt Button uit de uitslag te schrappen. In dat geval gaat Alexander wurz, die in Imola inviel voor de gekwetste Montoya en voor het eerst sinds 2000 weer racete, met de derde plaats aan de haal. BAR krijgt op woensdag 4 mei wel nog de kans om de FIA te overtuigen dat hun wagen toch reglementair was.

Ook Toyota protesteert

De FIA behandelt die dag waarschijnlijk ook het protest van Toyota tegen de diskwalificatie van Ralf Schumacher. De Duitser werd na de race in Imola van zijn achtste plaats beroofd wegens het overschrijden van de witte lijn bij het verlaten van de pitlane. Het Japanse team tekende beroep aan tegen deze beslissing. Voorlopig werd het puntje van de achtste plaats aan Nick Heidfeld van het Williams-team toegekend.