BREDA - De directie van NAC heeft maandag de eigen spelers en de technische staf een officiële waarschuwing gegeven. Aanleiding voor de unieke maatregel is volgens een mededeling van de club het 'gebrek aan instelling en beleving, dat duidelijk zichtbaar was tijdens de derby tegen Willem II'. Dat thuisduel werd zondag met 2-1 verloren.

Ook werd het een aantal voetballers kwalijk genomen dat ze na het duel tegen de gewoonte in niet verschenen in het sponsor- en supportershome. Bovendien hebben de spelers Anthony Lurling en Ali Boussaboun een boete gekregen voor 'wangedrag richting de eigen supporters', aldus de clubdirectie. Lurling maakte zondag na de gelijkmaker tegen Willem II een obsceen gebaar naar de aanhang. Boussaboun stak enkele keren provocerend zijn duim op.

Onacceptabel

Hun gedrag is volgens de mededeling van de club 'volstrekt onacceptabel en past niet bij NAC'. Beiden moesten van de club in het openbaar hun excuses aanbieden. Dat deden ze maandagmiddag via de website van de eredivisieclub uit Breda, die op de ranglijst de veertiende plaats inneemt.

Het bestuur van NAC heeft ingestemd met de opgelegde maatregelen. Maandag voerde de directie overleg met de technische staf en de spelers. Daarin is hen de sanctie meegedeeld en is afgesproken er verder niet meer over te praten met de pers.

Maatregelen

Volgens NAC zijn 'extra maatregelen' in het vooruitzicht gesteld indien bij de komende wedstrijden geen verbetering optreedt. Wat die maatregelen precies inhouden, is niet bekendgemaakt. De supporters van NAC lieten zondag tijdens het duel met Willem II duidelijk blijken dat het krediet van hun favorieten opraakt. 'Lokhoff, rot op', moest trainer Ton Lokhoff zondag enkele keren horen.