MILAAN - Trainer Carlo Ancelotti van AC Milan beslist dinsdag pas vlak voor de eerste halve finale in de Champions League tegen PSV of hij een beroep op Jaap Stam en Andrea Pirlo doet. Beide spelers kampen met lichte blessures. Stam viel zaterdag tijdens de competitiewedstrijd tegen Parma voortijdig uit. Hij had last van zijn dijbeen. Pirlo ontbrak in dat duel wegens een knieblessure.

Stam wil dolgraag tegen PSV in actie komen. "Maar hij moet echt honderd procent fit zijn", aldus trainer Ancelotti. "Het seizoen gaat namelijk verder. We hebben hem nog nodig." De oefenmeester heeft in de persoon van Costacurta ook een uitstekende vervanger voor Stam.

Rui Costa speelt als Pirlo niet helemaal fit blijkt. De Portugees overtuigde zijn trainer tijdens het duel met Parma. "Hij deed het inderdaad heel goed", aldus Ancelotti. "Ik moet alles maar eens rustig op een rijtje zetten."

De oefenmeester kan tijdens het duel met PSV in ieder geval geen beroep doen op Allesandro Nesta. De voorstopper is geschorst. Het duel met PSV is dinsdagavond in San Siro met ruim tachtigduizend toeschouwers uitverkocht.

Opstelling

Vermoedelijke opstelling AC Milan: Dida; Cafu, Maldini, Stam (Costacurta) en Kaladze; Gattuso, Pirlo (Rui Costa), Kaka en Seedorf; Sjevtsjenko en Crespo.