MALAGA - Met nog vijf duels te gaan lijkt Barcelona hard op weg naar de eerste landstitel sinds zes jaar. Het team van de coaches Rijkaard en Ten Cate won zondagavond met 4-0 bij Málaga. Concurrent Real Madrid was een dag eerder de baas over Villarreal. Het verschil tussen beide grootmachten bleef zes punten.

Doelpunten van Oleguer, Giuly (2) en Gerard bezorgden Barcelona in stadion La Rosaleda een makkelijke zege. Bij een 3-0-stand werd Malaga's aanvaller Amoroso uit het veld gestuurd.

Real Madrid won zaterdagavond moeizaam van Villarreal, de Spaanse ploeg die door AZ uit het UEFA-bekertoernooi werd gezet. De Koninklijke zegevierde voor eigen publiek met 2-1. Bij de rust leidden de bezoekers nog met 1-0 door een treffer van Riquelme, die een strafschop benutte. In de slotfase boog Real Madrid de achterstand om. Ronaldo en Salgado maakten de doelpunten.

Real Madrid beëindigde het duel met Villarreal met negen man. Na Samuel kreeg ook oudgediende Zidane de rode kaart. De Franse spelmaker werd met tegenstander Alvarez diep in de blessuretijd uit het veld gestuurd.