BREDA - Willem II heeft de opgaande lijn tegen NAC Breda kunnen doortrekken. In een povere wedstrijd wonnen de Tilburgers de immer beladen streekderby met 1-2.

Bekijk video: Modem/ Breedband

Willem II gaf het bekersucces tegen Ajax (1-0) in Breda een vervolg. De bekerfinalist kon opnieuw op wilskracht de zege naar zich toe trekken. Willem II begon voortvarend. Al in de tweede minuut bracht Caluwé de Tilburgers met een strakke schuiver aan de leiding (0-1). Even later was Ceesay zelfs dicht bij de 2-0, maar zijn schot ketste af op de paal. Ook Denissen had de tweede Tilburgse treffer op zijn schoen, maar zijn schot eindigde op de lat.

Het opnieuw teleurstellende NAC kon daar aanvankelijk niets tegenover stellen. De voorspelbare aanvallen door het centrum van de Tilburgse verdediging leverden geen enkel gevaar op. Totdat de veelvuldig beschimpte Lurling even voor rust van zijn linkerflank naar binnen draaide. Zijn combinatie met Boussaboun bracht hem eindelijk in stelling: 1-1. Met een afkeurenswaardig gebaar maakte hij het publiek aan zijn kant zijn ongenoegen kenbaar.

Kort na rust besliste Redan de Brabantse derby in Tilburgs voordeel. Een voorzet van Ceesay kopte hij simpel in: 1-2. Ondanks een slotoffensief van NAC met Penders in de spits, slaagde NAC er niet meer in op gelijke hoogte te komen.

FC Utrecht

Met pijn en moeite heeft FC Twente bij FC Utrecht de eerste nederlaag sinds de winterstop afgewend. De grillige spits N'Kufo zorgde zondagmiddag in stadion Galgenwaard in de 89e minuut voor 2-2.

Via Tanghe kwam Utrecht voor rust op voorsprong. Twente was soms dreigend, maar kwam niet verder dan een inzet buitenkant paal van Touma.

In de tweede helft speelde Twente beter en dat leidde tot de 1-1 van Schuurman. Maar na de 2-1 van Van de Haar leek een nederlaag toch onafwendbaar. N'Kufo voorkwam alsnog een einde van een ongeslagen reeks: 2-2.

FC Den Bosch

Technisch manager Fred van der Hoorn van FC Den Bosch kon zijn geluk zondag niet op na het 2-2 gelijkspel bij NEC. Bij een 2-1 achterstand had hij de tribune vlak voor tijd verlaten.

In de catacomben van het stadion zat Van der Hoorn de teleurstelling van een nieuwe nederlaag te verwerken. Tot hij opeens gejuich hoorde. FC Den Bosch was ver in blessuretijd alsnog langszij gekomen en is De Graafschap genaderd tot twee punten.

Het gelijkspel was wat gelukkig, maar over de hele wedstrijd gezien wel verdiend. Na rust kwam FC Den Bosch op voorsprong door Powel. Tininho maakte snel gelijk, waarna Van den Eede de drie punten alsnog in Nijmegen leek te houden. Tot Van den Ouweland ver in blessuretijd via de binnenkant van de paal gelijk maakte: 2-2.