EINDHOVEN - PSV mag zich na de thuiszege op Vitesse (3-0) voor de achttiende keer kampioen van Nederland noemen. Na de overwinning van zaterdagavond op de Arnhemse club is de halve finalist van de Champions League onbereikbaar voor de concurrentie geworden.

Bekijk video: Modem/ Breedband

Bekijk video:
Modem/ Breedband

Park opende in de 24e minuut op fraaie wijze de score. De Koreaan begeleidde ook vlak voor rust de treffer van Van Bommel voor. PSV verspeelde in de tweede helft geen krachten meer en voetbalde het kampioensduel eenvoudig uit. Sibon maakte twee minuten voor tijd de derde en laatste treffer voor PSV.

Kampioenschaal

Na doldrieste vreugdetaferelen op het veld ontving aanvoerder Van Bommel uit handen van directeur Kesler van de KNVB de kampioenschaal. De middenvelder gaf de trofee aan Frits Philips, vorige week honderd jaar geworden. De spelers en begeleiders van de kersverse kampioen vierden nog even feest op het veld en in de kleedkamer.

Champions League

Het grote kampioensfeest staat pas voor zondag 8 mei na de thuiswedstrijd tegen De Graafschap gepland. De selectie gaat dan op de platte kar door Eindhoven en wordt uiteindelijk op het Stadhuisplein gehuldigd. PSV viert dan pas feest omdat het zich optimaal wil voorbereiden op de twee duels met AC Milan in de halve finale van de Champions League. Met het oog op de wedstrijden tegen de Italiaanse club gunde trainer Hiddink tijdens de ontmoeting met Vitesse veel spelers rust. Cocu (geschorst), Lee, Vennegoor of Hesselink, Alex en Bouma verschenen helemaal niet in het veld. Vogel speelde alleen in de eerste helft mee. Ooijer mocht eerder naar de kant en Farfan was alleen de laatste zeven minuten van de partij.

Strijd om vijfde plaats

Vitesse maakte op bezoek bij PSV geen moment duidelijk dat het zich serieus wil mengen in de strijd om de vijfde plaats. De Arnhemmers gaven PSV alle ruimte en verloren opvallend veel duels. Vier wedstrijden voor het einde van de competitie heeft Vitesse vijf punten minder dan nummer vijf Heerenveen. FC Twente, dat zondag op bezoek gaat bij FC Utrecht, heeft al zes verliespunten minder dan Vitesse.