ALMERE - FC Omniworld treedt komend seizoen zo goed als zeker toe tot het betaalde voetbal in Nederland. Vrijdag ontving de amateurclub uit Almere de licentie van de KNVB. In juni wacht het derde en laatste meetpunt. Dan wordt gekeken of de accommodatie aan de eisen voldoet.

"Maar dat levert absoluut geen problemen op", denkt directeur Gert-Jan de Kort. "We zijn druk bezig met het bouwen van het stadion dat plaats zal bieden aan 2500 man. We weten qua veiligheid precies wat van ons verwacht wordt. Meetpunt 3 is een formaliteit."

Begroting

FC Omniworld gaat komend seizoen werken met een begroting van 1,5 miljoen euro. Dat is vergelijkbaar met het bedrag waarmee de kleinste clubs uit het betaalde voetbal werken. Binnen nu en een paar weken maakt de club bekend wie de hoofdtrainer wordt. "We hebben een lijstje met namen. Technisch manager Jeffrey Kooistra is druk in gesprek met de persoon die bovenaan staat", zei De Kort.

"Het is in ieder geval iemand met ervaring in het betaalde voetbal. Nu we de licentie hebben, komt alles in een stroomversnelling terecht. Ook spelers zullen sneller ja zeggen tegen Omniworld."

Kandidaten

Jan van Dijk lijkt een van de voornaamste kandidaten om trainer te worden van de ambitieuze amateurclub. "De eerste paar seizoenen zijn de prestaties van ondergeschikt belang", vindt De Kort. "Daarna willen we in de subtop van de Gouden Gids Divisie meedraaien. Voor de lange termijn is het ons doel om een subtopper te worden in de eredivisie. En dat kan. Almere is over tien jaar immers de vierde stad van Nederland."

Eind juni komt de KNVB de accommodatie keuren. Op 1 juli begint de selectie met trainen en op vrijdag 12 augustus wordt de eerste wedstrijd in de Gouden Gids Divisie gespeeld. De selectie telt nu acht spelers. Die wordt de komende weken uitgebreidt naar achttien man.