TILBURG - Ajax-trainer Danny Blind reageerde na afloop van de verloren halve bekerfinale tegen Willem II (1-0) teleurgesteld.

"In de tweede helft hebben we vier honderd procent kansen niet benut. Als je zoveel kansen mist, dan lig je eruit. Schijnbaar was het ons vanavond niet gegeven. We begonnen het duel nog wel aardig, maar werden gedurende de wedstrijd steeds slordiger."

AZ

De enige 'prijs' die Ajax nu nog rest is de tweede plaats in de competitie, die recht geeft op een plaats in de voorronde van de Champions League. Door een slechte reeks van AZ, hebben de Amsterdammers die positie inmiddels in handen.

Knieblessure

Naast het verlies van de wedstrijd, waardoor de Amsterdamse club het seizoen afsluit zonder prijs, raakte Blind ook linksback Maxwell kwijt. De Braziliaan viel zwaar geblesseerd uit. "Zonder in details te treden, kan ik wel zeggen dat dat er niet goed uitziet. Hij heeft een heel zware knieblessure", aldus Blind.

Kansen

De trainer zei zich geërgerd te hebben aan de schotvaardigheid van zijn elftal. "In het niet benutten van kansen hebben we een geschiedenis. We moeten leren om de eerste of tweede kans te maken en niet pas de vierde of vijfde mogelijkheid. Want als je dat doet, kom je teveel in de problemen. Dat is vanavond maar weer eens gebleken. Want die vier kansen, waren echt uitgespeeld. Het was niet eens zo dat er een keeper in de weg lag. We hebben ze gewoon gemist."