TILBURG - Voor Ajacied John Heitinga was de verklaring voor de zure bekernederlaag donderdagavond bij Willem II (1-0) simpel. "Zij scoren wel, wij niet", verzuchtte de jonge international.

"We hebben kansen genoeg gehad. Doelman Moens van Willem II speelde fantastisch. Maar hij had ook veel geluk." Robert Maaskant, de trainer-coach van Willem II, gaf ronduit toe dat zijn ploeg veel mazzel had gehad. "Maar dat heb je als Willem II ook nodig om de bekerfinale te halen en Europees voetbal te verdienen", lachte hij.

"We hebben tegen Ajax veel vechtlust getoond, maar ook veel geluk gehad. Maar de manier waarop is niet zo belangrijk. We hebben een matig seizoen alsnog een geweldig slot gegeven."

Uitzinnig

Het bereiken van Europees voetbal door Willem II leidde donderdagavond in het stadion van de Tilburgers tot uitzinnige taferelen. Direct na het laatste fluitsignaal in de halve finale van de Amstel Cup tegen Ajax (1-0 winst), bezetten honderden fans het speelveld.

UEFA-beker

Door de zege van Willem II speelt de ploeg volgend jaar in het toernooi om de UEFA-beker. Als finalist van het Nederlandse bekertoenooi heeft het elftal van Robert Maaskant zich automatisch geplaatst omdat PSV volgend jaar al in de Champions League speelt.

Normaal ontvangt alleen de winnaar van de bekerfinale een ticket voor de UEFA-beker.