EINDHOVEN - Een beleggingsfonds voor particulieren en een herfinanciering van het eigen stadion moet PSV snel 30 miljoen euro opleveren. Voorzitter Rob Westerhof van de Eindhovense club benadrukt dat het gehele bedrag niet aan nieuwe spelers wordt besteed. PSV wil graag structureel in een betere financiële situatie verkeren.

Westerhof verwacht dat PSV dit seizoen minimaal 20 miljoen euro in de Champions League verdient. Met aftrek van alle kosten houdt de club naar verwachting een bedrag tussen de 8 en 11 miljoen euro aan de Europese successen over.

Rente

De koploper van de eredivisie raakt dankzij de goede prestaties uit de rode cijfers. Westerhof verwacht geen grote winsten. PSV worstelt met een hypothecaire aflossing op het stadion van 90 miljoen euro, waarover tot 2018 jaarlijks 9 miljoen euro aan rente moet worden betaald.

Westerhof schat de waarde van het stadion op 130 miljoen euro. "We willen het stadion daarom herfinancieren of onderbrengen bij een vastgoedmaatschappij. Daarnaast moet het stadion veel functioneler worden gebruikt. Dan moet je onder meer denken aan congressen en popconcerten."

Aandelen

PSV wil deze zomer ook nog steeds een beleggingsfonds oprichten. Westerhof heeft goede hoop dat dit plan de Eindhovense club 15 tot 20 miljoen euro op gaat leveren. Particulieren krijgen de mogelijkheid voor minimaal 25.000 euro aandelen in een nieuw fonds te kopen.

Maximum

Het rendement hangt af van de opbrengst van de spelers die PSV in het beleggingsfonds plaatst. De Eindhovense club wil de maximale inleg in het fonds op 500.000 euro per deelnemers stellen. Dit om grote belangen van een persoon tegen te gaan.

China

Op zoek naar nieuwe geldbronnen richt PSV zich de komende jaren nog narukkelijker op de Aziatische mark. De Eindhovense club introduceerde onlangs een Chinese website. Westerhof heeft goede hoop dat deze site in het nieuwe seizoen dagelijks door 200.000 Chinezen wordt bezocht.

PSV wil graag meer toernooien in Azië spelen. "De Champions League en het Nederlands voetbal zijn daar heel populair. Daar moeten we van profiteren", verklaart Westerhof. "Daar ligt een mooie kans op inkomsten."