BERLIJN - Duitsland heeft het wereldkampioenschap voetbal verspeeld door een blunder van doelman Oliver Kahn, notabene de beste doelman van het toernooi. Dat is de harde conclusie van de Duitse kranten maandag na de nederlaag in Yokohama tegen Brazilië: -2.
wereldkampioenschap

Alle kranten zijn het er over eens dat Kahn blunderde bij een inzet van Rivaldo. De doelman van Bayern München liet de bal los na diens schot, waarna Ronaldo in de 67e minuut de Brazilianen op voorsprong zette.

'Eén fout is één fout te veel', kopte de Suddeutsche Zeitung in München in een speciale zondagavondeditie. Uitgerekend Kahn, wellicht de beste keeper uit de geschiedenis, maakt een blunder die alle keepers in de wereld overkomt. Een die wel het voetbalfeest voor Duitsland verwoestte.

Frankfurter Allgemeine

De Frankfurter Allgemeine Zeitung heeft het maandag op de voorpagina over 'Het mocht niet gebeuren, Brazilië verslaat Duitsland'. In het sportkatern krijgt Kahn de schuld. 'Kahn opende de deur voor de vijfde wereldtitel voor Brazilië.'

In het commentaar noemt de invloedrijke krant Duitsland de betere ploeg, ondanks de aanwezigheid van al die voetbalvirtuozen in het Brazilaanse team. 'Brazilië is wereldkampioen, maar Duitsland heeft het beste elftal van de wereld.'

Bild

Ook in
Bild


Der Tagesspiegel