LONDEN - De topper in de Engelse competitie tussen koploper Chelsea en runner-up Arsenal heeft geen winnaar opgeleverd. Het duel woensdagavond op Stamford Bridge eindigde in 0-0. Daardoor bleef het verschil tussen beide ploegen elf punten, met nog vijf wedstrijden te spelen.

Robin van Persie, die zaterdag als invaller twee keer scoorde in de halve bekerfinale tegen Blackburn Rovers (3-0), kon tegen Chelsea het verschil niet maken. De voormalige Feyenoorder verving in de 78e minuut Dennis Bergkamp, maar kwam niet tot scoren. Ook Kezman (ex-PSV) was als invaller bij Chelsea niet succesvol.

Patrick Kluivert trof voor Newcastle wel doel in de uitwedstrijd tegen hekkensluiter Norwich City (2-1). Hij bracht in de laatste minuut als invaller de gelijkmaker op zijn naam. Daarna bezorgde Ashton de thuisploeg echter alsnog drie punten, 2-1.

Manchester United liep bij Everton (1-0, doelpunt Ferguson) rood aan. De nummer drie verloor niet alleen pijnlijk, maar zag ook Gary Neville en Paul Scholes vroegtijdig vertrekken op last van de arbiter. Ruud van Nistelrooij kwam bij United de volle negentig minuten niet tot scoren.