ROTTERDAM - De rechter-commissaris heeft woensdag in Rotterdam de voorlopige hechtenis verlengd van drie mannen die zondag zijn aangehouden na de wedstrijd Feyenoord-Ajax.

De drie, twee Rotterdammers en een inwoner van Venlo, worden vastgehouden wegens openlijke geweldpleging tegen de politie, aldus een woordvoerder van justitie.

Nog geen nieuwe aanhoudingen

De politie Rotterdam-Rijnmond heeft nog geen nieuwe aanhoudingen verricht. Minister Donner (Justitie) zei dinsdag nog dat het Openbaar Ministerie (OM) in Rotterdam probeerde de hooligans voor de bekerwedstrijd tegen PSV, woensdag, op te pakken.

"We zitten op een lijn met Donner en zetten echt alles op alles om het zo snel mogelijk op te lossen. Maar we moeten wel zorgvuldig werken. Het is niet de bedoeling dat de rechter later iemand vrijlaat, omdat de politie haar werk niet goed heeft gedaan", aldus een politiewoordvoerder.

Hij vervolgde: "Degenen die zondag hebben meegedaan, moeten vooral niet denken dat ze rustig kunnen gaan slapen. Vroeg of laat halen we ze op."