AMSTERDAM - De Amstel Cup wordt wel eens denigrerend als een troostprijs omschreven, maar Ajax-trainer Danny Blind kent dat begrip niet. "Er zijn drie prijzen te winnen in een seizoen, en de volgorde van belangrijkheid moge duidelijk zijn: Europa cup, landstitel en dan de beker. Maar het zijn allemaal prijzen en als je die kan winnen moet je dat altijd doen", zei de coach aan de vooravond van de halve bekerfinale tegen Willem II.

Bekijk video: Modem/ Breedband

Bekijk video: voorbereiding Willem II Modem/ Breedband

Blind moet het donderdag in Tilburg in elk geval doen zonder de geblesseerden Rafaël van der Vaart, Mauro Rosales, Rasmus Lindgren en Anthony Obodai. Spits Angelos Charisteas is wel weer fit en zit bij de selectie. Ook Tomás Galásek keert terug bij de groep. De Tsjech heeft na een lange blessureperiode nog geen wedstrijdminuten in de benen, maar Blind heeft hem gevraagd op de bank plaats te nemen omdat hij maar zeventien spelers tot zijn beschikking heeft.

Wedstrijd van het jaar

De Zeeuwse trainer verwacht in Tilburg een zeer gemotiveerd Willem II te treffen, dat veel agressiever zal spelen dan veertien dagen geleden, toen Ajax eenvoudig met 2-0 zegevierde. "Dit is een totaal andere wedstrijd, met totaal andere belangen. Dat kun je niet met elkaar vergelijken. Bovendien is dit voor Willem II dé wedstrijd van het jaar, en zij kunnen met één wedstrijd hun hele seizoen goedmaken."

Dubbel gevoel

Voor Galásek is het bekertreffen een weerzien met zijn oude club. Hij heeft dan ook een dubbel gevoel bij de confrontatie. De Tsjech spreekt echter met klem berichten tegen dat Willem II hem gepolst heeft voor een terugkeer naar Tilburg. "Ik heb daar nog steeds goede contacten. Maar van een mogelijke overgang is absoluut geen sprake."