EINDHOVEN - Trainer Guus Hiddink van PSV hoopt nog steeds dat hij volgend seizoen over Robinho kan beschikken. De talentvolle Braziliaanse spits zou met hulp van Chelsea in Eindhoven kunnen belanden. Een belangrijke schakel tussen beide clubs is Piet de Visser. De zeventigjarige Brabander scout en werkt voor beide kampioenskandidaten.

Hiddink sprak al in de winterstop met de twintigjarige Robinho. Santos vroeg toen 15 miljoen dollar voor de talentvolle spits, wiens moeder vorig jaar werd ontvoerd. Met behulp van de miljoenen van de Champions League wil Hiddink zijn club opnieuw een spits van naam geven.

De kans is groot dat PSV de transfer niet alleen rond kan maken. De koploper van de eredivisie speelt met de gedachte om opnieuw de hulp van Chelsea in te roepen. Met dank aan de Engelse club speelt nu ook verdediger Alex bij PSV. Chelsea hielp mee met investeren en zal, indien wenselijk, de voorstopper op de langere termijn naar Londen halen.

Chelsea

De Visser werkt al ruim een jaar als scout voor Roman Ambramovitsj, de steenrijke Russische eigenaar van Chelsea. Mede op advies van De Visser haalde de Engelse club de laatste twee jaar voor meer dan een half miljard euro aan spelers.

Met toestemming van Chelsea scout De Visser ook voor PSV. Naar aanleiding van scoutingrapporten van de Brabander belandden onder anderen Alex, Gomes en Farfan in Eindhoven. Chelsea versterkte zich het afgelopen seizoen met Kezman en Robben.

De Visser zag Robinho onlangs nog voor Santos in actie. Net als de scout is ook Hiddink overtuigd van de kwaliteiten van het in Brazilië bewierookte talent. Grote vraag is nu hoe de spits bij PSV en niet bij andere geïnteresseerde clubs als Real Madrid en Chelsea belandt. Chelsea en De Visser hebben misschien het antwoord.