AMSTERDAM - Trust stopt met sponsoring in de Formule 1. Dit meldt het bedrijf woensdag. "Vanaf heden tot en met eind 2006 stopt Trust definitief alle sponsoring in de Formule 1. Dit als gevolg van een exclusief contract gesloten in 2002."

Deze gedwongen beslissing heeft Trust aan Jos Verstappen te danken. De rechter bevestigde dat de Limburger in 2002 een exclusief contract met het bedrijf uit Dordrecht afsloot. Om die reden moet Albers nu dus het Trust logo van helm, overall en pet verwijderen.

Opmerkelijk aangezien Trust niet terug te vinden was in het officiële lijstje van bedrijven die de carrière van Albers bij Minardi sponsoren. “Christijan bracht ons logo bij de start van dit seizoen uit eigen beweging aan als dank voor onze steun in 2004,” verklaarde Trust marketing manager Muriel Wolda deze situatie. “De rechter besliste echter dat ook dit niet toegelaten is. ”

De rechtbank stelde zich dus duidelijk vragen over deze ‘gratis’ sponsoring en op gevaar van hoge dwangsommen houdt Trust het dus maar voor bekeken. Niet alleen in de F1, elke vorm van autosport is tot eind 2006 verboden terrein voor het bedrijf uit Dordrecht.

"Alle initiatieven met betrekking tot ondersteuning van jong Nederlands talent in de autosport worden voorlopig stopgezet. Trust betreurt deze ontwikkeling gezien de toekomstige plannen die veelbelovend waren voor jonge coureurs in de internationale autosport. Voor nieuwe talenten, die de overstap willen maken naar de Formule 1, is financiële ondersteuning vanuit het bedrijfsleven immers noodzakelijk.”

Ook voor de comeback van Jos Verstappen in 2003 was deze steun nodig. Na een jaartje Minardi en mislukte onderhandelingen met Jordan verzuurde de relatie met Trust echter. Dat leidde uiteindelijk tot de rechtszaak die Trust nu uit de F1 dwingt.