TALLINN - Het Philips Stadion van Eindhoven is volgend jaar gastheer van de finale om de UEFA-beker. Dat is dinsdag in Tallinn, aan de vooravond van een congres van de Europese voetbalunie UEFA, besloten.

De KNVB had Eindhoven voorgedragen. Voor het laatst werd in 2002 een UEFA-Cupfinale in Nederland gespeeld. Feyenoord won dat jaar in eigen stadion het tweede Europese voetbaltoernooi door Borussia Dortmund te verslaan.

De finale van de Champions League wordt in 2006 gespeeld in het Stade de France nabij Parijs. Een jaar later is het Olympisch Stadion van Athene het decor van de belangrijkste Europese voetbalfinale voor clubteams. De eindstrijd om de UEFA-beker is in 2007 in het Hampden Park in Glasgow.

Volgens een voorlichter van de KNVB waren er twee voorwaarden waaraan Eindhoven moest voldoen om de voetbalfinale binnen te halen. De hekken moesten uit het stadion verwijderd zijn, hetgeen komende zomer gebeurt.

En de medewerking van het vliegveld Eindhoven Airport moest onvoorwaardelijk zijn. Ook daaraan is volgens de KNVB voldaan. Zo zouden er nachtvluchten mogelijk zijn om fans na het duel naar huis te brengen.