ESSEN - John McEnroe is het nog steeds niet verleerd. Tijdens een demonstratietoernooitje in het Duitse Essen toonde de voormalig toptennisser nog maar eens zijn klasse. Voor ruim 3000 enthousiaste toeschouwers gunde de 43-jarige Amerikaan de 34-jarige Boris Becker slechts vijf games: 6-3 6-2.

Becker zou zondag naast Jan Siemerink opnieuw in de Duitse competitie aantreden. Hij heeft zich echter na de nederlaag tegen McEnroe met een blessure teruggetrokken. Vrijdag wonnen Becker en Siemerink voor de club TC Blau-Weiss Sundern hun eerste partij tegen het Duitse koppel Melzer en Müllner: 7-6 4-6 7-6. Becker was als publiekstrekker voor twee wedstrijden vastgelegd.

Becker heeft afgelopen weekeinde ook een schikkingsvoorstel van de Duitse fiscus gekregen. Hij moet voor 31 augustus 5,3 miljoen euro achterstallige belastingen betalen.

Als hij dit niet doet, riskeert de drievoudig Wimbledon-kampioeneen celstraf van zes jaar. Becker betaalde lang geen belasting in Duitsland. Hij had toen een huis in Monaco, maar verbleef regelmatig in zijn geboorteland.