BREDA - Zo'n 150 woedende supporters van NAC hebben vrijdag bij de club gedemonstreerd. Zij eisten in een gesprek met directeur Roelant Oltmans dat hij de licentie voor de eredivisieclub zal weten te behouden en daarna vertrekt.

NAC kampt met een schuld van naar verluidt acht miljoen euro en loopt het risico voor het nieuwe seizoen geen speelvergunning meer te krijgen. De supporters vrezen ernstig voor het voortbestaan van NAC. Zij bestookten de directeur met harde taal en schunnige scheldwoorden. Behalve het vertrek van de directeur wilden ze de gehele clubleiding weghebben, inclusief de raad van toezicht.

Lelijk woord

Oltmans heeft de gemoederen kunnen bedaren, zei hij na afloop. ,,Ik heb geprobeerd hun vragen zo goed mogelijk te beantwoorden'', aldus de directeur. ,,Dat viel af en toe niet mee, want deze groep supporters ziet de toekomst van NAC erg somber in. Het was wel rumoerig en er viel af en toe een lelijk woord, maar ik ben niet bedreigd of zo.''

NAC heeft bij de gemeente Breda een miljoenenlening aangevraagd om het betaald voetbal voor Breda te kunnen behouden. Het college van burgemeester en wethouders heeft het verzoek nog in beraad.