AMSTERDAM - Dick Advocaat heeft zijn toekomst als trainer van Borussia Mönchengladbach zowel binnenskamers als in het openbaar ter discussie gesteld. Vooralsnog heeft het bestuur van de club echter laten weten graag door te willen met de Hagenaar. "Ik moet me serieus af gaan vragen of ik hier nog in alle rust kan werken", aldus Advocaat in de Rheinische Post.

Advocaats assistent Pim Verbeek vertelt in AD Sportwereld over het crisisberaad dat werd gehouden na de 1-1 tegen de directe concurrent in de onderste regionen van de Bundesliga FSV Mainz 05. "Hij vroeg letterlijk: 'Als jullie denken dat het beter is voor de club dat ik opstap, dan doe ik dat. Als dat de druk op de club verlicht ben ik bereid mijn consequenties te nemen en vertrek ik, zelfs zonder afkoopsom.' De reactie? Het bestuur piekerde er niet over."

Juiste man

Technisch directeur Christian Hochstätter bevestigde Advocaats ontslagaanvraag voor de televisiecamera's van de WDR: "Maar we hebben geweigerd, want het bestuur vindt Advocaat nog steeds de juiste man voor deze club."