ALKMAAR - AZ wijkt komend seizoen voor wedstrijden in de Champions League mogelijk uit naar het stadion van SC Heerenveen. Een verzoek daartoe van AZ-voorzitter Dirk Scheringa is positief ontvangen door zijn Friese collega Riemer van der Velde.

"Onze eigen Alkmaarderhout blijft onze voorkeur houden", legde een AZ-woordvoerder zondag uit. "Maar met ongeveer 8000 mensen zitten we snel vol. Bij de Champions League ben je vaak duizenden kaarten kwijt aan sponsers, officials en andere genodigden. Dan blijft er wel erg weinig over voor onze eigen aanhang. Daarom heeft Scheringa alvast een balletje opgegooid bij SC Heerenveen."

De AZ-woordvoerder benadrukte dat de verplaatsing naar het Abe Lenstra Stadion nog lang niet zeker is. "Het complex van FC Utrecht zou bijvoorbeeld ook een optie kunnen zijn. Maar laten we ons eerst maar plaatsen voor de Champions League."

Indien AZ de tweede plaats in de eredivisie vasthoudt, speelt de Alkmaarse ploeg komend seizoen in de voorronde van de Champions League, met een uit- en een thuiswedstrijd. Bij een succesvolle afloop volgt de groepsfase, met tenminste drie thuisduels.

AZ speelt dit seizoen de laatste thuiswedstrijd in het UEFA-bekertoernooi, in de halve finales tegen Sporting Lissabon, gewoon in het eigen stadion. Ook de datum van 5 mei, de nationale bevrijdingsdag, is volgens de clubwoordvoerder geen probleem.