MONCHENGLADBACH - Trainer Dick Advocaat maakte het seizoen af bij Borussia Mönchengladbach. De oefenmeester sloot zaterdagmiddag na het teleurstellende gelijkspel van zijn ploeg tegen FSV Mainz 05 (1-1) een vroegtijdig vertrek niet meer uit. Het bestuur van Borussia Mönchengladbach wil echter samen met de huidige oefenmeester degradatie ontlopen.

Advocaat voerde direct na de wedstrijd een crisisoverleg met het bestuur van zijn club. "We hebben besloten dat we samen verder gaan", aldus voorzitter Christian Hochstätter van de club. "We zijn er van overtuigd dat we ook volgend seizoen op het hoogste niveau spelen."

Vijf duels voor het einde van de competitie verkeert Borussia Mönchengladbach nog steeds in degradatiegevaar. De ploeg bekleedt de vijftiende plaats van de rangschikking. De nummer zestien van de eindstand, op dit moment Bochum, speelt volgend seizoen evenals de nummer zeventien en achttien op een lager niveau.

Advocaat kreeg tijdens de winterstop alle gelegenheid zijn ploeg te versterken. De oefenmeester haalde liefst zes nieuwe spelers. Ook tegen FSV Mainz 05 speelde Mönchengladbach ondermaats. Ver in blessuretijd maakte Thurk namens de bezoekers de niet onverdiende gelijkmaker: 1-1.