KERKRADE - Roda JC wil nog als achtste eindigen in de eredivisie. Door de winst met 3-2 op FC Utrecht steeg de Kerkraadse club vrijdag twee plaatsen naar die begeerde positie. De zege was verdiend, hoewel in de slotfase nog benauwd. De Utrechtse doelman Terol hielp mee door twee blunders.

Roda JC nam al in de eerste helft een verdiende voorsprong. De thuisclub speelde tenminste om de mislukte voetbaljaargang 04-05 nog een fatsoenlijk einde te geven. Een wens van coach Wiljan Vloet voor Huub Stevens (99,9 procent zeker) uit Duitsland terugkomt.

Crosspass

Het verweer van het tamme FC Utrecht was zwak, zoals de voorgaande zes duels waarin slechts een punt werd behaald. De ene behoorlijke aanval van de bekerhouder leverde zowaar een doelpunt op. Op een crosspass van Douglas klopte Kruys doelman Kujovic met een lob in de kruising.

Kruys werkte in de 37e minuut een vijf minuten eerder opgelopen achterstand weg. Colinet schoot van 18 meter een afgeweerde voorzet via de enkels van Utrechter Broerse in het doel. Daar was doelman Terol kansloos. In de 42e minuut hielp de keeper Roda JC aan een nieuwe voorsprong. Ondanks dat Di Tomasso en Keller Roda's spits Cissé in de lucht verdedigden, stormde Terol uit zijn doel. Hij greep mis, waarna Sergio de afvallende bal in het lege doel deponeerde.

Blunder

Een kwartier na rust, toen Utrecht meer aanvallend speelde, maakte Terol opnieuw een blunder. Hij liet de bal na een laag schot van (weer) Colinet glippen. De bal rolde tergend langzaam in het doel. Roda JC verzuimde door slordige afronding de elfde overwinning van het seizoen vroegtijdig zeker te stellen.

Utrechts coach Booy speelde met drie wissels in de slotfase alles op niets. Kort na de inbreng van Mols en Braafheid scoorde Van de Haar opnieuw tegen met een intikker, nadat de Kerkraadse doelman de bal had losgelaten op een schot van Mols, 3-2. Utrecht was ook met de nieuwe spitsen te zwak voor meer. Het was ook niet de avond van de doelmannen. Maar mede door hen vielen er wel vijf doelpunten.