EINDHOVEN - PSV begint donderdag het seizoen zonder hoofdtrainer. Voorzitter Harry van Raaij heeft goede hoop dat hij volgende week met Guus Hiddink overeenstemming bereikt over een tweejarig contract. De Achterhoeker zal de eerste training van de Eindhovenaren echter niet leiden.
PSV

Assistent-trainer Erwin Koeman en hoofd jeugdopleidingen Fred Rutten staan donderdag op trainingscomplex de Herdgang voor de spelersgroep. Van Raaij hoopt dat hij dan al een akkoord met Hiddink heeft bereikt. De voorzitter heeft voor zichzelf bepaald dat hij in elk geval volgende week zondag uitsluitsel van de succesvolle bondscoach van Zuid-Korea wil.

"Veel langer kunnen we namelijk niet wachten", stelt Van Raaij. "Ik heb met Guus afgesproken dat ik maandag telefonisch contact met hem heb. Ik weet namelijk nog niet eens wanneer hij terug naar Nederland vliegt. Tijdens het gesprek wil ik ook met hem afspreken wanneer we met elkaar rond de tafel gaan zitten. Dat moet volgende week ergens gebeuren."

Hiddink

Hiddink is voor PSV vooralsnog de enige kandidaat. "We wedden inderdaad op één paard", bevestigt Van Raaij. "Dat is inderdaad niet zomaar. We hebben vertrouwen in een goede afloop. Ik heb Guus tijdens het WK ook al een paar keer gesproken. Ik denk echt dat het goed komt. Maar je weet het natuurlijk nooit. Er ligt een tweejarig contract voor hem klaar. Hij is pas coach van PSV als hij die verbintenis heeft ondertekend."

Hiddink speelt zaterdag met Zuid-Korea de troostfinale van het WK tegen Turkije. De Achterhoeker is de meest succesvolle trainer uit de clubgeschiedenis van PSV. Zo won hij met de Eindhovense club in de jaren tachtig drie landstitels, drie nationale bekers en de Europa Cup voor landskampioenen.

Hiddink moet bij PSV Erik Gerets opvolgen. De Belg werd als trainer twee keer kampioen met de Eindhovense club. In zijn derde seizoen raakte de oefenmeester in conflict met een groot deel van de spelersgroep. Tijdens een trainingskamp halverwege mei in Azië besloten Gerets en PSV uit elkaar te gaan.