FRANKFURT - De organisatie van het wereldkampioenschap voetbal in Duitsland in 2006 vermoedt een grootschalige poging tot zwarte handel in toegangskaarten. Er zijn 2,3 miljoen aanvragen niet gehonoreerd voor de eerste 812.000 kaarten die officieel in verkoop zijn gebracht.

Het organiserend comité denkt dat met name in de Verenigde Staten zwarthandelaren een poging hebben ondernomen op grote schaal kaarten in te kopen. Dat gebeurde per computerbestelling. Het comité ontdekte dat veel aanvragen vanuit Amerika werden gedaan door mensen die gebruik maakten van een vals adres of telefoonnummer. Er zijn advocaten in de Verenigde Staten in de arm genomen om te achterhalen wie achter deze aankooppogingen schuilgaat.

Aanvragen

Wereldwijd ontving het organisatiecomité 12,3 miljoen aanvragen voor kaartjes, waarvan er 3,6 miljoen om meerdere redenen werden afgewezen. De helft van de aanvragen kwam uit Duitsland zelf. Engelsen (164.000) en Zwitsers (107.693) staan als tweede en derde in de rij. Vijftien bestellingen waren afkomstig uit het Vaticaan.