CARDIFF - Arsenal heeft de eerste prijs van het nieuwe seizoen binnen. De kampioen en bekerwinnaar van het afgelopen voetbaljaar nam zondagmiddag in het Millenniumstadion van Cardiff na een zege op Liverpool (1-0) de Engelse Supercup in ontvangst. De Braziliaanse aanwinst Gilberto Silva maakte op aangeven van Dennis Bergkamp de enige treffer van de wedstrijd.

De overwinning van Arsenal was verdiend. De kampioen kon niet beschikken over de geblesseerde Van Bronckhorst, Pires, Ljungberg en Kanu maar domineerde het duel. Henry, Bergkamp en Wiltord stuitten echter op de sterk spelende doelman Dudek.

De oud-Feyenoorder kreeg tot twee keer toe hulp van de paal. De Pool was in de 69e minuut echter kansloos op een schot van Silva. De Braziliaanse wereldkampioen beloonde zijn invalbeurt met de enige treffer van de wedstrijd. Hij werd prachtig vrijgespeeld door Bergkamp.

Vlak na de openingstreffer claimde Liverpool een strafschop toen middenvelder Vieira aanwinst El Hadji Diouf uit Senegal tegen de grond werkte. De arbiter was niet gevoelig voor de smeekbede waardoor Arsenal net als vorig jaar de Supercup in ontvangst mocht nemen.