RIJSWIJK - Leo Beenhakker heeft twee Nederlandse collega's bereid gevonden om met hem mee te gaan op zijn avontuur als bondscoach van Trinidad & Tobago. De 62-jarige Rotterdammer gaat het komende halfjaar samenwerken met de oud-internationals Wim Rijsbergen en Theo de Jong.

Het ervaren drietal moet beide eilanden voor de kust van Venezuela voor de eerste keer naar het eindtoernooi om de wereldtitel leiden, in 2006 in Duitsland.

Steun

"Ik ben heel blij dat ik deze twee vakmensen eind deze maand kan meenemen naar Trinidad & Tobago", liet Beenhakker weten. "Er wacht veel werk in relatief weinig tijd. Dus hun steun kan ik heel goed gebruiken."

Beenhakker werkte vorig jaar samen met Rijsbergen bij de Mexicaanse club America. "Dat ging naar ieders tevredenheid. Theo de Jong heeft twee jaar in hetzelfde stramien gewerkt met bondscoach Arie Haan bij het Chinese nationale elftal. Hij weet dus wat hem te doen staat."

Uitdaging

Beenhakker: "We gaan op voet van gelijkheid aan de slag. Ik praat nooit over assistenten, wel over collega's. Natuurlijk ben en blijf ik eindverantwoordelijk. Maar we gaan samen beginnen aan een prachtige uitdaging, die hopelijk goed afloopt."