TOKIO - Argentinië is al naar huis, maar Diego Maradona heeft na een tussenstop op Schiphol eindelijk zijn langverwachte entree in Japan gemaakt. De voormalige sterspeler van Argentinië gaat zondag in Yokohama de finale tussen Brazilië en Duitsland bekijken.
Diego Maradona

Maradona had eigenlijk gepland de groepswedstrijden van Argentinië te bekijken, maar op dat moment mocht hij van de autoriteiten Japan niet in. Dat was naar aanleiding van zijn drugsverleden. Na de tweede groepswedstrijd maakte de Japanse regering al een uitzondering voor Maradona, maar die kon vervolgens niet meer op tijd een visum regelen om de derde en laatste Argentijnse wedstrijd te kunnen zien.

Vrijdag was hij er echter toch opeens, op vliegveld Narita in Tokio. Hij stapte uit het toestel van Japan Airlines dat uit Amsterdam gekomen was. De Argentijn is van plan ongeveer een week in Japan door te brengen. Hij zal vrijdag deelnemen aan een speciaal FIFA-feest rondom het WK. Volgens de planning zal de -jarige ook nog de pers te woord staan.

Fans

Zijn verschijning op het vliegveld bleef vrijdag niet onopgemerkt: fans verdrongen zich om een handtekening te krijgen. Maradona schudde enkelen van hen de hand, vervolgens begeleidden zes mensen hem naar een limousine, waarmee hij uit het zicht verdween.