MONTE CARLO - De beste tennisser van de wereld heeft alles uit de kast moeten halen om de kwartfinales van de Masters in Monte Carlo te bereiken. De Zwitser Roger Federer had donderdag twee uur en twintig minuten nodig om zich te ontdoen van de Chileen Fernando Gonzalez. Hij boekte zijn 25e winst op rij.

Federer jaagt op een derde Masterstitel na zijn zeges in Indian Wells en Miami. De eerste set tegen Gonzalez won de nummer een van de wereld soepel met 6-2. De tweede ging goed tot 5-3. Toen leefde de Chileen op. Hij brak meteen terug en won de tiebreak met 7-3.

De derde set bleef Gonzalez druk zetten met snoeiharde slagen, maar Federer keerde op tijd terug bij de les. Hij brak bij 4-3 en gaf toen de partij niet meer uit handen.

Glans

De Rus Marat Safin, in het prinsdom als tweede geplaatst, trof in de Spanjaard Juan Carlos Ferrero een sterkere tegenstander. Ferrero toonde eindelijk weer wat glans van de speler die hij was in 2003, toen hij Roland Garros won, in de finale van de US Open stond en de wereldranglijst aanvoerde. Safin verloor met 6-2 en 6-4.

Venus Williams werd donderdag uitgeschakeld in het toernooi van Charleston. De Amerikaanse winnares van vorig jaar dolf het onderspit tegen de 17-jarige Française Tatiana Golovin: 5-7 4-6.