ARNHEM - Middenvelder Abubakari Yakubu speelt ook de komende seizoenen voor Vitesse. De Arnhemse club heeft de 23-jarige international van Ghana overgenomen van Ajax.

Hij tekende een vierjarig contract bij de Gelderse subtopper. Dit seizoen speelt Yakubu, die in april 2000 debuteerde bij Ajax, al op huurbasis bij Vitesse.

Collecte

Trainer Edward Sturing is zeer tevreden over zijn inbreng. Ook bij de Arnhemse supporters is de Afrikaan populair. Onlangs hielden de fans in stadion Gelredome een collecte, als beginnetje voor de afkoopsom aan Ajax, die naar verluidt ongeveer 750.000 euro bedraagt.

"Over geld praat ik niet", zei Jan Streuer, technisch manager van Vitesse. "Feit is wel dat externe financiers, afkomstig uit de sponsorgroep Vrienden van Vitesse, de transfer van Yakubu hebben gefinancierd.

Nieuwe seizoen

Zelf kan de club nog geen afkoopsommen voor nieuwe spelers betalen. We zijn heel blij dat de deal met Yakubu gelukt is. Daardoor zijn we technisch gezien al voor een groot deel klaar voor het nieuwe seizoen."