ROTTERDAM - Feyenoord legt zich bij nader inzien toch neer bij de straf die de tuchtcommissie van de UEFA eerder deze maand uitsprak naar aanleiding van de supportersrellen tijdens de thuiswedstrijd tegen Sporting Lissabon op 24 februari (1-2).

De clubleiding vindt het risico te groot dat de beroepszaak een zwaardere sanctie oplevert. Feyenoord had vorige week formeel beroep aangetekend bij de UEFA. De Rotterdamse club liet toen echter al weten dat het nog niet zeker was dat de zaak daadwerkelijk zou worden doorgezet.

Accepteren

"We vinden nog steeds dat we goede argumenten hebben om de strafmaat aan te vechten, maar het is toch verstandiger om het vonnis te accepteren. Een zwaardere straf kunnen we ons absoluut niet permitteren."

De UEFA bepaalde dat Feyenoord in het nieuwe seizoen de eerstvolgende thuiswedstrijd in Europees verband zonder publiek dient af te werken.

Half miljoen

Ook moet de Rotterdamse club een boete van ongeveer 17.000 euro betalen. Voorzitter Jorien van den Herik schatte de totale verliespost op ongeveer 500.000 euro.