EINDHOVEN - PSV haalt voor volgend seizoen de hekken in het Philips Stadion weg. De Eindhovense club wil daarmee klantvriendelijker zijn. "We nemen een risico", zei een woordvoerder donderdag, "maar daartoe zijn we bereid. We hebben voldoende vertrouwen in onze supporters."

PSV heeft het voorbeeld afgekeken van de Engelse competitie, waar de hekkenvrije stadions al langer bestaan. "Daar kan het ook, dus waarom hier niet", aldus de zegsman van PSV. De club stond in 2001 al op het punt de hekken te verwijderen, maar op dat moment liep het in de kwartfinales van het toernooi om de UEFA-beker uit de hand. In het thuisduel met Kaiserslautern probeerden verhitte PSV-supporters het veld te betreden.

Stadionverboden

De club kijkt naar andere veiligheidsmaatregelen, zoals een aangescherpte opleiding van de stewards. Ook is PSV in overleg met de KNVB over de begrenzing van de stadionverboden. "Nu kunnen we hoogstens een stadionverbod van twee jaar opleggen, terwijl wij willen dat die grens naar minstens tien jaar gaat."

De woordvoerder van PSV benadrukte dat de club de hekken kan terugzetten, als de supporters zich toch misdragen. "We verwachten dat niet, we hebben natuurlijk uitgebreid overleg gehad met de supportersvereniging."