TURIJN - Liverpool speelt de halve finale van de Champions League tegen Chelsea. In de kwartfinalereturn in Turijn hielden The Reds Juventus op 0-0. Thuis was de eerste wedstrijd met 2-1 door hen gewonnen. Liverpool, vier keer Europees kampioen, kwalificeerde zich voor het eerst in 20 jaar voor de halve finales.

Met Dudek in het doel en Hyypiä als uitblinkende centrale verdediger, hield Liverpool de Italiaanse recordkampioen buiten het strafschopgebied. Juve zette wel druk, maar bleef vrijwel de gehele speeltijd van 93 minuten ongevaarlijk.

Promotie

Een kleine overwinning met 1-0, waarmee vijf van de zes groepswedstrijden in de eerste ronde (ook twee tegen Ajax) waren gewonnen, zou voldoende zijn voor promotie naar de halve finale door de thuisclub. Op basis van dit gegeven begonnen de Italianen mogelijk wat te behoudend. Het late offensief haalde niets meer uit, ook niet door grove charges, waarvoor Ibrahimovic, Zambrotta en Emerson de gele kaart te zien kregen. Dudek verrichtte een aantal reddingen bij schoten van afstand.

Twaalf minuten voor tijd was Juve een keer heel dicht bij dat ene doelpunt. Cannavaro kopte tegen de paal na verkeerd terugspelen door Traore. Voor Liverpool kreeg Baros pal na rust een grote kans. De Tsjech schoot voorlangs.

Noodrem

De wedstrijd liep verder geheel zoals Liverpool dat wenste. De Engelse club hoefde zelden de noodrem te hanteren. Alonso en Finnan deden het een keer en kregen eveneens geel van de Russische scheidsrechter Goloebev.

Voor de wedstrijd waren er buiten het stadion Delle Alpi relletjes met de harde kern van de Juve-fans en de politie en kort voor aanvang van de wedstrijd rond het veld tussen de beide supportersgroepen. Veel politie trad corrigerend op en verrichtte een handvol arrestaties.