MILAAN - De Europese voetbalbond UEFA beslist vrijdag over de te nemen maatregelen naar aanleiding van het duel in de Champions League tussen AC Milan en Inter. De wedstrijd werd dinsdag na 73 minuten gestaakt nadat fans van Inter vanaf de tribunes vuurwerk op het veld hadden gegooid. AC Milan-doelman Dida kreeg daarbij een vuurpijl op de schouder.


UEFA zal zich vrijdag buigen over de uitslag van het duel

AC Milan leidde met 1-0 door een doelpunt van Sjevtsjenko. Het eerste duel in de kwartfinales had de club met 2-0 gewonnen. De tuchtcommissie van de UEFA zal zich vrijdag buigen over de uitslag van het duel, wat te doen met de resterende speelminuten en te nemen sancties naar aanleiding van de ongeregeldheden.

Inter kreeg vier jaar geleden ook al een forse straf van de UEFA opgelegd na ongeregeldheden rond de wedstrijd tegen het Spaanse Alaves. De club moest toen twee duels buiten het San Siro-stadion spelen en kreeg een boete van 75.000 Zwitserse francs. Toen moest de wedstrijd vijf minuten voor tijd worden beëindigd omdat fans plastic flessen en delen van stoelen het veld opwierpen.


AC Milan-doelman Dida geraakt door vuurpijl

Ook in de Italiaanse competitie heeft de aanhang van Inter geregeld voor problemen gezorgd. De club moest twee wedstrijden zonder publiek spelen nadat tijdens de partij met Atalanta een scooter van de tweede ring werd gegooid.

Minister-president Silvio Berlusconi kondigde woensdag zware maatregelen aan. "We moeten met alle middelen het gevaar van verdere ongeregeldheden uitbannen", sprak de eigenaar van AC Milan.

De minister van Binnenlandse Zaken wees op de noodzaak van een gezamenlijke aanpak. "De bazen van de clubs en politici hebben nu geen excuses meer. Niemand kan meer zeggen dat ze het niet hebben gezien. We moeten er met z'n allen aan werken hier een einde aan te maken", aldus Giuseppe Pisanu. Na de rellen van zondag bij het competitieduel tussen Lazio en Livorna dreigde de minister al met de sluiting van het stadion.

Zwarte avond

Directeur Umberto Gandini van AC Milan sprak van een zwarte avond voor de stad Milaan. "Ongeacht de beslissing van de UEFA, die is heel moeilijk en heel triest. Het zal heel moeilijk zijn de naam van het stadion, de supporters en de stad te zuiveren. Ik denk dat een straf zeker op zijn plaats is en ik denk dat de fans van Inter dat ook wel weten."