ALKMAAR - FC Porto wil Co Adriaanse aantrekken als coach. De woordvoerder van zijn huidige club AZ liet woensdag weten dat er contact is geweest tussen beide partijen. Van een afgesloten contract zou (nog) geen sprake zijn.

Adriaanse zelf wilde er in de aanloop naar het belangrijke Europese treffen met het Spaanse Villarreal nauwelijks iets over kwijt. "We zitten midden in de voorbereiding op een moeilijke wedstrijd tegen Villarreal, waarin we de halve finale van de UEFA-beker kunnen halen. Die voorbereiding is veel te belangrijk om daar nu van af te wijken."

"Als ik alle publicaties in de media moet geloven, had ik dit seizoen al trainer kunnen worden van het Nederlands elftal, Schalke 04, Portsmouth, West Ham United. Manchester City, Anderlecht, Club Brugge, het nationale elftal van Oostenrijk, FC Köln, Besiktas, Sjachtar Donetsk en Metalurg Donetsk. Bij geen van allen heb ik tot nu toe getekend."

Veel mogelijkheden

Volgens de succesvolle trainer van AZ heeft hij ook nu nog de keuze uit diverse clubs. "Ik heb veel mogelijkheden, maar kan slechts één contract tekenen. Ik stel voor dat iedereen rustig afwacht tot die club mijn naam naar buiten brengt. En als de club dat niet doet, doe ik dat zelf wel. Het is wel zo netjes en fatsoenlijk als de club of ik het zelf wereldkundig maken als het zover is", zei de trainer, die volgend seizoen in Alkmaar opgevolgd wordt door Louis van Gaal.

Volgens De Telegraaf en de Portugese krant A Bola zou Adriaanse rond zijn met Porto over een contract voor drie jaar. De Portugese club beleefde de afgelopen jaren onder José Mourinho, de huidige trainer van Chelsea, grote successen met onder meer winst in de Champions League en de UEFA-beker en twee landstitels. Dit seizoen moesten er al twee trainers (Luigi del Neri en Victor Fernandez) voortijdig vertrekken. Onder José Couceiro staat Porto nu vierde in de nationale competitie op zes punten van koploper Benfica.