MUNCHEN - Op de hak van Lucio rust geen zegen. De verdediger van Bayern München droeg over twee wedstrijden ongewild bij aan de uitschakeling van de Duitse club door Chelsea. Zowel in de eerste (2-4) als de tweede wedstrijd (3-2) luidde de hak van Lucio het eerste tegendoelpunt in.

Dinsdag was het Lampard die namens Chelsea na een halfuur van afstand aanlegde. Net als vorige week bij ploeggenoot Cole in Londen was gebeurd, raakte de bal de hak van Lucio waardoor doelman Kahn kansloos was.

Schlemiel

Het gebeurde in een helft waarin Bayern de kansen kreeg. Maar hoe vrij Ballack, Schweinsteiger en Pizarro ook kwamen te staan, niemand benutte een mogelijkheid. Tot frustratie van schlemiel Lucio en zijn andere teamgenoten. Roy Makaay, in de tweede helft gewisseld, deed zijn bijnaam Das Phantom eer aan door als een spook onzichtbaar te blijven. Zijn befaamde oprispingen liet hij achterwege.

Bayern kwam vooral in de eerste helft tot een aantal aardige kansen, na de rust begon de ploeg van trainer Magath veel te gehaast te voetballen. Dat kwam de nauwkeurigheid zeker niet ten goede. Doelman Kahn hield zijn ploeg met een prachtige reflex in de race toen Duff na een uur spelen van dichtbij inschoot.

Mourinho

Trainer Mourinho, nog altijd geschorst wegens het akkefietje met collega Rijkaard van FC Barcelona, kon waar hij ook zat rustig achterover leunen. Vlak voor aanvang was op tv-beelden te zien hoe de Portugees plaatsnam in een taxi, om ergens buiten het stadion het duel op televisie te volgen. Zijn vermeende handlanger-met-muts op de reservebank, conditietrainer Rui Feria, hoefde evenmin veel te doen.

De Duitsers kregen evenwel nog hoop nadat Pizarro in de 65e minuut een rebound van een kopbal van Ballack had benut. In de wetenschap dat 3-1 zou volstaan, gingen ze op jacht naar nog twee treffers. Vlak na de gelijkmaker deed de kans op meer zich twee keer voor binnen een minuut. Eerst kopte Chelsea-verdediger Huth een Duitse voorzet op de eigen lat, vervolgens redde Gudjohnsen op de lijn na een kopbal van Ballack.

Vertragen

Chelsea smoorde het offensief echter vakkundig door voornamelijk veel te vertragen. En een doeltreffende kopbal van Drogba maakte tien minuten voor tijd helemaal een eind aan eventuele twijfel. De gelijkmaker van invaller Guerrero, een van richting veranderd schot, kwam in de slotminuten veel te laat. Scholl mocht Bayern zelfs de onverwachte zege nog schenken, maar dat gebeurde juist op het moment dat de arbiter op het punt stond af te fluiten. Tijd om op de vierde goal te jagen, kreeg Bayern dan ook niet meer.

Halve finales

In de halve finales treft Chelsea eind deze maand de landgenoten van Liverpool of de Italianen van Juventus, dat wordt woensdag duidelijk. Voor Arjen Robben zal de eerste halvefinalewedstrijd waarschijnlijk net te vroeg komen, ploeggenoot Kezman (dinsdag afwezig door griep) moet dan normaal gesproken zijn kunsten weer kunnen vertonen.