MILAAN - De Duitse scheidsrechter Markus Merk heeft de Champions League-wedstrijd Inter - AC Milan dinsdagavond ruim een kwartier voor tijd bij de stand 0-1 gestaakt, nadat gefrustreerde supporters allerlei voorwerpen, onder meer vuurwerk, op het veld hadden gesmeten.


AC Milan keeper Dida is geraakt door een stuk vuurwerk

Milan-doelman Dida werd bekogeld. Hij werd geraakt door een stuk vuurwerk en raakte geblesseerd aan de schouder. Merk haalde daarop beide elftallen van het veld. Na twintig minuten oponthoud werd het duel hervat. Voor slechts een dertigtal seconden. Nadat opnieuw vuurwerk op het veld werd gesmeten, besloot Merk de wedstrijd definitief te staken.

Frisk

Iets soortgelijks gebeurde in de Champions League al eens op 16 september 2004 bij AS Roma - Dinamo Kiev. Italiaanse fans smeten destijds voorwerpen op het veld, waarbij de Zweedse arbiter Frisk aan het hoofd werd geraakt. Hij verdween toen met een bloedende hoofdwond met de teams van het veld.

De tuchtcommissie van de UEFA bepaalde daarna dat het resultaat van de wedstrijd werd vastgesteld op 0-3. Op het moment van staken stonden de Oekraïners met 0-1 voor. AS Roma werd veroordeeld tot het spelen van twee thuisduels zonder toeschouwers.

Na staking van de wedstrijd Inter - Milan van woensdagavond heeft de UEFA besloten dat AC Milan door is naar de halve finale in de Champions League. Het duel wordt dus niet meer uitgespeeld